World’s First Oakwood Studios Wins Best Interior Design Award

SINGAPORE – 23 March 2017 – Oakwood Studios Singapore was awarded Best Interior Design at the recent Serviced Apartment Awards 2017. The awards, judged by a panel of industry experts, recognizes excellence across various categories in the international serviced apartment, aparthotel, extended stay and short term rental industry. The award ceremony took place on 20th March 2017 in London.

“We are ecstatic to be receiving this award, especially having celebrated Oakwood Studios Singapore’s grand opening just earlier this month. Oakwood Studios is our newest product in the portfolio, and this award is an industry affirmation of our direction and vision.” said Dean Schrieber, managing director of Oakwood Asia Pacific Ltd.

Added Alwyn Fitzgerald, general manager of Oakwood Studios Singapore, “It is such an honour to have received this award, and we are delighted that our focus on design elements is being recognized globally. With the development of Oakwood Studios Singapore, we wanted to add unexpected and fun touches to the property, redefining the serviced apartment industry, and our interior design enhances what we stand for as a product.”

The world’s first Oakwood Studios was officially launched earlier this month. The property’s focus on curated experiences based on residents’ lifestyles and interests, coupled with its quirky interior design, further differentiates it from other accommodation offerings in the industry.

Oakwood Studios Singapore is filled with surprises and interesting elements. As soon as one enters the property, one is welcomed by red check-in pods which are references to the little red dot which Singapore has come to be known as. Oakwood Studios Singapore’s Curators can be found behind these pods, assisting guests with their stay in the city. Suspended from the ceiling, a contemporary light installation featuring tubes of red and white acrylic with energy-saving LED lamps illuminate a ‘thumbs up’ Singapore reflected for all to see. Neon lights and LED diodes are also utilized at the lift lobby as an art element, making it an eye-catching statement for residents every time they go up to their apartment. These clever and creative touches across the property by local design firm FBEYE add to the stylish and modern vibe across the public spaces.

Oakwood Studios Singapore Lobby

In Socialize – the Residents’ Lounge on the ground floor – guests are presented with a space where they can interact amongst the quirky furnishings, and make use of the open kitchen. This flexibility allows them to seamlessly alternate between work and pleasure. The world’s first Samsung irregular mirror video wall in the hospitality industry can also be found here, showcasing vibrant digital artworks to inspire, and functioning as a mirror when switched off. The lounge furnishings in the al fresco area – think cabanas in the middle of Orchard area – offer guests the ultimate place to unwind. A spiral staircase by the corner leads up to Retreat – an outdoor garden terrace on the second floor – and is the perfect place to have some me-time with a good book, or for some yoga stretches.

Oakwood Studios Singapore Socialize and al fresco area

All 98 apartments, consisting of studios, one- and two-bedrooms, are designed to provide residents with a comfortable yet unconventional experience. The eclectic spaces within the apartments are optimized for practical use for mid- to long-term stays. Oakwood Studios Singapore also offers an exclusive retail programme, where residents can purchase items. From buying art pieces featured in apartments to renting a Steinway Gallery piano for one’s private apartment, Oakwood Studios Singapore enables residents to curate the interior of one’s apartment to enhance their stay experience.

Oakwood Studios Singapore One-bedroom Apartment

On the rooftop, residents can unwind and escape the bustling surroundings at the gym or swimming pool featuring the iconic Oakwood Studios lip motif. LED lounge furniture add allure to the overall setting with an adjacent barbeque pit.